Wiosenne nowalijki - za i przeciw

7 wyświetleń

Z nadejściem wiosny rozpoczyna się sezon na warzywne nowalijki. Przyjemnie jest popatrzeć na coraz weselsze półki w marketach i stragany na bazarach z młodziutką marchewką, ogórkami bez folii, sałatą, jędrnymi rzodkiewkami i zielonym szczypiorkiem. Wczesnowiosenne warzywa – świeże, smaczne, aromatyczne i kolorowe – zachęcają do zakupu, ale…

Czy możemy je bezkarnie jeść? Jak co roku pojawiają się wątpliwości – czy hodowane w sztucznych warunkach warzywa mają jakąkolwiek wartość odżywczą? Czy warto kupować nowalijki, które nas kuszą, gdy organizm po zimie zaczyna odczuwać brak witamin i minerałów, a ubiegłoroczna marchew, buraki czy kapusta straciły już wiele cennych składników? Radzi Małgorzata Chylewska, ekspert ds. żywienia w firmie cateringu dietetycznego LightBox.

Anna Sanicka

Przewodnik

LightBox Sp. z o.o.

{{config.phoneNumber}} wyświetl numer

Poinformuj firmę, że dzwonisz z nf.pl i zapytaj o dodatkowy rabat

lub wpisz swój numer telefonu i poczekaj na kontakt z jego strony

Dziękujemy. Skontaktujemy się tak szybko jak to możliwe

Pobierz za darmo

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi materiałami. Na podany adres email wysłaliśmy link do pobrania poradnika